Nieuws

Achtuurjournaal vergeet duurzame Warmtenetten te noemen

Achtuurjournaal vergeet duurzame Warmtenetten te noemen

Er zijn twee generaties warmtenetten in Nederland. Op donderdag 17 januari 2019 werd in het Acht Uur Journaal helaas alleen aandacht geschonken aan de oude warmtenetten waar de warmte wordt opgewekt met fossiele brandstoffen.

Bij ZON Transitie Support werken we aan de nieuwste generatie slimme warmtenetten. Deze zijn volledig duurzaam, slim en toekomstproof! Door verschillende bronnen van energie te combineren, maken we een warmtenet volledig duurzaam én betaalbaar. Met warmte leggen we de basis voor het efficiënt gebruik van verschillende duurzame energiebronnen in een collectief energienetwerk. De kracht zit in de combinatie ervan, zodat uw huis ook verwarmd wordt als de zon niet schijnt en het windstil is.

Een door ons ontworpen energienetwerk is een slim en geavanceerd transport systeem. De energievoorziening bij aanleg is geborgd door bijvoorbeeld lokaal gewonnen bio-energie. En er zijn genoeg opties om andere energiebronnen in het systeem mee te nemen zoals restwarmte uit de industrie, lokale zonne-energie, aardwarmte en wind.

Ook het gemak voor de gebruiker is in ons warmtenet anders dan in het Journaal-item. Het systeem in huis werkt vergelijkbaar met een gasketel, alleen is er nu geen gas, dus geen cv-ketel meer nodig. De bestaande radiatoren worden van warm water uit het net voorzien en het tapwater wordt bij de voordeur verwarmd. En zo kunnen we hele wijken en zelfs steden van groene warmte voorzien. Een duurzaam en betaalbaar alternatief voor gas!

In de gemeente Ede zijn inmiddels meer dan 18.000 woningen aangesloten op het warmtenet van Warmtebedrijf Ede. ZON Transitie Support heeft dit project ontwikkeld, ontworpen en gerealiseerd.

Samen werken we aan een groener klimaat!

Bekijk onze projecten:

Samen werken aan een groener klimaat?

Contact opnemen