Projecten

Warmtenet in Scherpenzeel

Scherpenzeel

Scherpenzeel duurzaam verwarmen

Stadsverwarming nu liever van een slim groen warmtenet (smart grid)? De mogelijkheden van een smart grid gaan nog veel verder, er kunnen allerlei duurzame bronnen op worden aangesloten; denk aan restwarmte van de industrie of zelfs aardwarmte.

De groene warmte voor de nieuwbouw wordt geleverd via een lokaal warmtenetwerk. In de aanleg hiervan trekt Warmtebedrijf Scherpenzeel gezamenlijk op met de gemeente Scherpenzeel. De groene warmte wordt geproduceerd door een Buurtwarmte-unit. Voor het maken van groene warmte benutten we lokale en regionale pellets en houtchips die verder geen ander doel meer hebben.

De Buurtwarmte-unit wordt straks ingepast in zijn omgeving. De unit stoot bij regulier gebruik geen rook of roet uit, hooguit wat waterdamp en de hoeveelheid CO2 die was opgeslagen in de houtsnippers. Eén unit stoot een hoeveelheid fijnstof uit, vergelijkbaar met de hoeveelheid fijnstof van 1 open haard (bij gemiddeld jaarlijks gebruik). Verschil is dat de buurtwarmte-unit niet 1 woning verwarmt, zoals bij de open haard, maar een paar honderd woningen duurzaam kan verwarmen. De emissie van een Buurtwarmte-unit voldoet aan alle gestelde normen.

Bekijk onze projecten:

Samen werken aan een groener klimaat?

Contact opnemen